Menu

Videokonferencia szolgáltatás (VCaaS)

A videokonferencia, illetve audio konferencia vagy más néven telefon konferencia szolgáltatás egy gyorsan terjedő szolgáltatás a vállalati területen is. A magáncélokra használt hasonló szolgáltatások, mint például a Skype (Microsoft), Facetime (Apple), Duo (Google), Messenger (Facebook), Viber már a magánszemélyek között elterjedten használt konferencia hívásokat és videó kommunikációt is támogató megoldások. Vállalati környezetben azonban az igények eltérőek, nem csak a hang és/vagy képátvitel az igény, hanem a számítógép képernyőjének megosztása, a konferencia felvétele, archiválása vagy például a „szavazás” lehetősége is. A videokonferenciák különböző változataira lehet szükség egy vállalat esetén:

  • Virtuális tárgyalók, ahol viszonylag kisebb létszámú munkatárs mindenki, mindenkivel elven kommunikál.
  • Virtuális előadóterem, ahol viszonylag kevés munkatárs (tipikusan a vezetők) sok munkatársnak, esetleg az összes munkatársnak adnak információt.

A videokonferenciák ugyan úgy, mint a személyes találkozók, ütemezettek, azaz nincs állandóan van szükség erre a lehetőségre, csak az adott időpontban. Természetesen a munkatársak több telephelyen elosztva helyezkedhetnek el és szükség van a hálózati forgalmak optimalizálására.

Ajánlatunk felhő alapú VCaaS megoldásra

A Total Cloud Consulting azt javasolja, hogy a videokonferencia megoldást felhő szolgáltatására alapozva, virtuálisan valósítsuk meg. Ennek kialakítására számos lehetőség áll rendelkezésünkre.

  • Egyszerűbb, olcsóbb megoldást jelent az Amazon Chime rendszer, különösen „zöldmezős” megoldás esetén.
  • Vannak komplexebb megoldások, melyeket az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatásainak felhasználásával, mint valódi nagyvállalati szolgáltatásokat nyújtó megoldás tudunk ajánlani.

Az ilyen megoldás minden funkcióval rendelkezik, amely felmerül egy vállalat életében, előnyös lehet, amennyiben más, meglévő videokonferencia rendszerek integrációja is igényként merül fel.

Miért érdemes az általunk javasolt megoldásokat használni?

A megoldások egyediek és nagyfokú szabadságot biztosítanak.

Teljesen szoftver alapú megoldás, nem vagyunk kötve egyetlen hardver gyártóhoz sem.

A szoftver alapú megoldás az AWS szolgáltatásaival együtt biztosan soha nem fog kapacitás korlátokba ütközni, az igényeknek megfelelően bővíthető.

Csak arra az időre vesszük igénybe a felhő szolgáltatásokat amikor a videokonferencia szolgáltatást használni kívánjuk, az ezen kívüli időben nem jelent költséget.

A teljesen elosztott rendszer a világ bármely pontjáról bekapcsolódni kívánó munkatárs, partner, vagy ügyfél számára optimális kapcsolódást biztosít.

Az esetleg meglévő rendszerekkel, kiépített hardver eszközökkel kompatibilis (pl. Polycom eszközök)*.

Az esetleg használt, vagy a partnerek által használt videokonferencia rendszerekkel integrálható (pl. Microsoft Lync)*.

Ez a megoldás biztonságos, bevizsgált megoldás megfelel többféle adatvédelmi előírásnak (pl. HIPAA), így érzékeny személyes adatok is megoszthatók rajta (pl. egészségügyi adatok)*.


* Bizonyos megoldások

MILYEN SZOLGÁLTATÁSOKKAL BÍZHAT MEG BENNÜNKET?

A felhő informatika kialakításában a szakértelem a legfontosabb ismérv. Az AWS egy egyedülállóan hatékony megoldás, segítünk, hogy hasznosítani tudja.
Tervezünk, megvalósítunk, üzemeltetünk.

Szolgáltatásaink